Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

26. 11. 2016. 16:51   >>  16:29

ZEMAN ODGOVORIO

Zatvoriti granice na balkanskoj ruti

Predsjednik Češke Miloš Zeman ocijenio je kao običnu ucjenu prijetnje turskog predsjednika, i izjavio da treba zatvoriti granice na balkanskoj trasi, što je po njegovoj ocjeni, Evropska unija (EU) morala davno da učini.

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan kazao je juče da bi ta zemlja mogla pustiti izbjeglice, koje bi preplavile Evropu.

"Već dugo osporavam sporazum Turske sa EU. EU ne bi smjela da dopusti da je ucjenjuju i na tu prijetnju bi trebalo da odgovori dosljednom zaštitom spoljašnjih granica što je trebalo da učini davno", kazao je Zeman u Podbožanima na kraju obilaska Sjeverne Češke, javljaju danas češki mediji.

Prethodno je Zeman preko svog portparola Jiržija Ovčačeka poručio da reakcija na Erdoganove prijetnje mora da bude zatvaranje granica na balkanskoj trasi.

Češka vlada je taj sporazum podržala kao jedan od važnih instrumenata za rješavanje migracijske krize koji polazi od naših dugoročnih prioriteta - principa zaštite granica i zaustavljanje nelegalne migracije", izjavio je sinoć premijer Bohuslav Sobotka. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније