Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

28. 11. 2016. 15:08 >> 14:48

ŽRTVE ISLAMSKE DRŽAVE

Grobnice Jazida na sjeveru Iraka

Na sjeveru Iraka pronađene su dvije grobnice sa tijelima pripadnika jazidske manjine koje su, kako se vjeruje, ubili pripadnici takozvane Islamske države.

"Dvije masovne grobnice su pronađene u selu Um el Šababik", rekao je za AFP gradonačelnik Sindžara Mahma Halil.

Halil je naveo da se u svakoj grobnici nalazi po devet tijela i da su na 150 metara udaljene jedna od druge. Prema njegovim riječima, o tome su obaviještene iračke vlasti. 

Halil je naveo da je 29 grobnica pronađeno od kako je prošle godine Sindžar oslobođen od Islamske države, dodajući da se u njima nalazi najmanje 1.600 tijela.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније