Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Beta ]

29. 11. 2016. 10:28   >>  10:04

JUŽNA KOREJA

Predsjednica spremna da se povuče

Predsjednica Južne Koreje, Park Guen-hje izjavila je danas da je spremna da se povuče prije isteka mandata nakon skandala zbog istrage protiv njene prijateljice i savjetnice Čoi Su-sil.

U Seulu se više od mjesec dana organizuju protesti na kojima se predsjednica poziva da podnese ostavku.

"Pitanje mog odlaska ostavljam narodnoj skupštini", rekla je predsjednica u televizijskom obraćanju.

Prema njenim riječima, sa vlasti će otići kada parlamentarci budu utvrdili uslove za prenos vlasti koji će stvoriti minimalne uslove da dođe do haosa u vođenju države.

Savjetnica južnokorejske predsjednice Čoi Su-sil nije imala zvaničnu funkciju, ali se vjeruje da je koristila svoj uticaj da natjera preduzeća da doniraju milione dolara fondacijama koje je kontrolisala.

Mediji su pisali da je njen uticaj bio mnogo veći, da je pomagala u izboru predsjedničkih pomoćnika i birala garderobu za predsjednicu.

Sve više političara podržava opoziciju u zahtjevu da predsjednica podnese ostavku, a najavljeno je da će parlament već ove sedmice glasati i o njenom opozivu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније