Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: B.V. [ Beta ]

30. 11. 2016. 12:38 >> 12:15

DIREKTOR CIA

Bilo bi katastrofalno poništiti sporazum s Iranom

Direktor američke Centralne obavještajne agencije (CIA) Džon Brenan rekao je da bi bilo "katastrofalno" ako bi izabrani predsjednik SAD Donald Tramp poništio nuklearni sporazum s Iranom.

 

Brenan je u intervjuu za Bi-Bi-Si (BBC), objavljenom danas, rekao da bi bio "vrhunac nesmotrenosti" ukinuti sporazum sklopljen s ciljem da se spriječi Iran da razvija nuklearno oružje.

Tramp je tokom izborne kampanje prijetio da će poništiti sporazum.

Brenan je rekao da bi se time ojačala tvrda struja u Iranu i moguće podstakle druge zemlje da razvijaju nuklearno naoružanje kao odgovor na moguće obnovljene iranske nuklearne aktivnosti.

On je dodao da bi bilo "bez presedana da jedna administracija pocijepa dogovor koji je sklopila prethodna administracija".

Dektor CIA je takodje nagovijestio da bi Tramp trebalo da bude oprezan prema obećanjima Rusije zbog toga što ih je ranije kršila. Tramp se takođe tokom kampanje izjasnio da želi bliskije da sarađuje s Rusijom po nizu pitanja.

Brenan je rekao da su Rusija i sirijske vlasti odgovorni za užasnu humanitarnu situaciju s kojom se suočavaju sirijski civili.

Poslije četiri godine Brenan odlazi sa mjesta šefa CIA u januaru sa dolaskom nove američke administracije.

On je pomenuo nekoliko oblasti oko kojih, prema njegovim riječima nova administracija trebalo da djeluje "obazrivo i disciplinovano". Tu je naveo jezik koji se koristi u vezi terorizma, veze s Rusijom, iranski nuklearni sporazum i način na koji se koriste tajni kapaciteti CIA.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније