Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Tanjug.rs ]

30. 11. 2016. 21:37   >>  21:15

PILOT KONTROLI LETA

"Otkazala eletronika i nestalo gorivo"

Pilot aviona koji se srušio u centralnom dijelu Kolumbije sa putnicima među kojima je bio i brazilski fudbalski tim, rekao je kontroli letjenja da je ostao bez goriva prije kobnog pada u Andima, javlja AP pozivajući se na snimak razgovora.

U na momente haotičnom snimku kontrole letjenja, može se čuti kako pilot prije nego što je avion pao ponavlja zahtjev da sleti zbog "potpunog otkazivanja elektronike i nestanka goriva".

Čuje se i kako mu kontrolorka letjenja daje instrukcije dok avion gubi brzinu i visinu na oko osam milja udaljenosti od aerodroma Medeljin.

Snimak, koji je procurio u nekoliko medija u Kolumbiji, izgleda potvrđuje verziju preživjele stjuardese i pilota koji je letio u blizini i koji je čuo očajničke pozive na pomoć pilota aviona.

To, kao i činjenica da avion nije eksplodirao prilikom udarca u zemlju, ukazuju da je uzrok pada bio nestanak goriva.

Vlasti zasada izbjegavaju da izdvoje jedan uzrok pada, koji je preživjelo samo šest od 77 ljudi u avionu, a istraga će trajati mjesecima.

Istražitelji su prethodno iznijeli i teoriju da je pilot Migel Alehandro Kviroga Murakami namjerno kružio prije sletanja u pokušaju da sagori ili odbaci gorivo i tako izbjegne eksploziju, prenio je Dejli mejl.

I preživjeli putnici su rekli zvaničnicima da su uvjereni, da je avion ostao bez goriva nekoliko minuta prije nego što je trebalo po redu letjenja da sleti na aerodrom Medeljinu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније