Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug,I.Š. ]

01. 12. 2016. 14:34 >> 14:12

U TURSKOJ

Lavrov: Rusija će spasiti Alepo od terorista

Rusija će nastaviti operacije u istočnom Alepu i spasiće taj sirijski grad od terorista, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov tokom posjete Turskoj.

 

 

 

Lavrov je, na zajedničkoj konferenciji za novinare, poslije sastanka s turskim kolegim Mevlutom Čavušogluom u mediteranskom gradu Alanji, rekao da će Rusija nastaviti da ulaže napore kako bi omogućila dostavljanje humanitarne pomoći Alepu, prenosi Rojters.

Ruski ministar je istakao da Moskva i Damask ne stoje iza vazdušnog napada na sjeveru Sirije u kom su poginula četiri turska vojnika.

"S tim nemaju veze ni ruske, niti sirijske vazduhoplovne snage", istakao je Lavrov, prenio je AFP.

Čavušoglu je rekao da se sa Lavrovim saglasio o potrebi za primirjem u Alepu i ostalim djelovima Sirije, ali je napomenuo da je stav turske o sirijskom predsjedniku Bašaru al-Asadu jasan.

Rusija je glavni Asadov prodržavalac, dok Turska podržava pobunjenike koji se bore da ga zbace s vlasti, navodi britanska agencija, dodajući da se pobunjenici nalaze pod opsadom u istočnom Alepu nakon brzog napredovanja sirijskih vladinih snaga koje ih je dovelo do ivice poraza.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније