Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Tanjug; Objavio: I. P. ]

02. 12. 2016. 11:10   >>  10:48 4

PRIJE POLIJETANJA

Pilota upozorili da će faliti goriva?

Prije polijetanja sa aerodroma u Boliviji, pilot aviona koji se srušio u Kolumbiji bio je upozoren da možda neće imati dovoljno goriva, objavili su bolivijski mediji.

Informaciju o tome da je pilot bio upozoren objavio je list Deber, pozivajući se na neimenovog zvaničnika aerodroma. Zvaničnik je to izjavio na osnovu plana leta, prenio je BBC.

U međuvremenu, RT navodi da je pilot odlučio da preskoči planirano dosipanje goriva, jer je kasnio. U nesreći je poginula 71 osoba, među kojima i fudbaleri brazilskog tima Šapekoensea, a šest osoba je preživjelo.

Kolumbijski zvaničnici su saopštili da je sve više dokaza da se avion, koji je pao u centralnim djelovima zemlje, srušio jer je ostao bez goriva i da sada istraga treba da razjasni zašto se to dogodilo.

Šef civilne avijacije Alfredo Bokanegra je rekao da preliminarna istraga pokazuje da u avionu u trenutku udara nije bilo goriva.

"Istraga sada treba da razjasni zašto se to dogodilo", rekao je Bokanegra na konferenciji za novinare.

To potvrđuje navode pilota aviona, zabilježenima na snimku razgovora sa kontrolom letjenja, da je ostao bez goriva prije kobnog pada u Andima.

Zvaničnik civilne avijacije Fredi Bonjila je rekao da po pravilu avion mora u rezervi imati dovoljno goriva za dodatnih 30 minuta leta, kako bi u slučaju opasnosti mogao da stigne do alternativnog aerodroma.

Istakao je da u slučaju palog aviona nije bilo tako.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније