Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

02. 12. 2016. 22:14   >>  21:50

ĐINPING-KISINDŽER

Kina želi napredak u odnosima sa SAD

Kineski predsjednik Si Đinping rekao je bivšem američkom državnom sekretaru Henriju Kisindžeru da se Peking nada "stabilnom" napretku u odnosima sa SAD poslije izbora Donalda Trampa za predsjednika.

 

 

 

Si je rekao da kineska vlada pažljivo prati postizborne događaje u SAD, kao i da je sada "ključni trenutak" za tranziciju.

"Sve u svemu, željeli bismo da odnosi Kina-SAD stabilno i održivo krenu naprijed", rekao je Si na početku razgovora sa Kisindžerom u Pekingu.

Si je dodao da se nedavno sastao sa odlazećim predsjednikom SAD Barakom Obamom i da je telefonom razgovarao sa novoizabranim predsjednikom Trampom.

Kisindžer, koji je duboko poštovan u Kini nakon postavljanja temelja za normalizaciju odnosa dvije zemlje 1970-tih, zahvalio je Siju na dugoročnoj politici koju vodi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније