Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

06. 12. 2016. 11:26 >> 11:04

PREMIJER JAPANA

Abe se neće izviniti za Perl Harbor

Japanski premijer Šinzo Abe nema namjeru da uputi izvinjenje tokom predstojeće posjete Perl Harboru gdje će na Havajima razgovarati sa odlazećim američkim predsjednikom Barakom Obamom, saopštila je danas japanska vlada.

 

 

 

"Cilj posjete je znak sjećanja na žrtve rata a ne upućivanje izvinjenja", izjavio je portparol japanske vlade Jošihide Suga.Prema njegovim riječima, to će biti prilika da se budućim generacijama pokaže odlučnost da se ne ponove greške i patnje rata kao i prilika ka pomirenju između Japana i SAD.

Abeova posjeta Perl Harboru dogodiće se nekoliko mjeseci pošto je Obama boravio u istorijskoj posjeti Hirošimi gdje je odao počast stradalima u američkom napadu atomskom bombom ali se nije izvinio.

Obama i Abe bi trebalo da se sastanu u Perl Harboru 27. decembra kada će odati poštu žrtvama.

Premijer Japana će biti prvi predsjednik japanske vlade u posjeti luci koju je Japan napao 7. decembra 1941. godine.Napad Japana na Perl Harbor bez objave rata doveo je do ulaska Sjedinjenih Američkih Država u Drugi svjetski rat.Više od 2.400 američkih vojnika i civila stradalo je u tom napadu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније