Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug,I.Š. ]

06. 12. 2016. 14:32   >>  14:09

POVEĆANA PREDNOST

Belen osvojio 53,8 odsto glasova

Na osnovu svih prebrojanih glasova pobjednik na predsjedničkim izborima u nedjelju Aeksander van der Belen, osvojio je 53,8 odsto glasova, saopštio je danas ministar unutrašnjih poslova Austrije Volfgang Sobotka.

 

 

 

 

 

Nakon prebrojanih glasova pristiglih putem pošte prednost Van der Belena nad protivkandidatom Norbertom Hoferom se povećala.

Naime, na biralištima Van der Belen je pobijedio sa 51,7 odsto, a Hofer je dobio 48,3 odsto glasova.

Uz glasove predate putem pošte Van der Belen je osvojio ukupno 53,79 odsto, odnosno 2,47 miliona glasova, dok je Hofera podržao 2,12 miliona građana.

Inače izlaznost na predsjedničkim izborima u nedjelju bila je 74,2 odsto, i time veća nego u prethodna dva pokušaja izbora.

U prvom krugu, 24.aprila na birališta je izašlo 68,5 odsto građana, u drugom krugu, koji je poništen zbog nepravilnosti u prebrojavanju glasova, 22.maja izašlo je 72,65 odsto građana.

Što se pokrajina tiče Van der Belen je u trećem pokušao uspio da pobijedi u šest od devet pokrajina, a najbolji rezultat, sa 65,7 odsto, postigao je u Beču.

Hofer je pobijedio jedino u pokrajina Burgenland, Koruška i Štajerska.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније