Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

tanjug.rs [ Objavila R.B. ]

07. 12. 2016. 21:01   >>  20:43

OBEĆANO - UČINJENO

Renci večeras podnio ostavku

Italijanski premijer Mateo Renci podnio je večeras ostavku, saopštila je kancelarija predsiednika Italije Serđa Matarela. Renci je ostavku predao predsjedniku Italije, koji ga je zamolio da ostane na čelu prelazne vlade dok traju konsultacije sa strankama, navodi se u saopštenju, prenosi Rojters.

Konsultacije će početi sjutra poslije podne i trebalo bi da se završe u subotu poslije podne.

Nakon konsultacija, očekuje se da će Matarela pitati nekog člana Rencijevog kabineta ili političara iz njegove Demokratske stranke da pokuša da formira novu vladu.

Parlamentarni izbori u Italiji trebalo bi da se održe 2018. godine, ali mnogi političari zalažu se za njihovo ranije održavanje.

Renci je ostavku najavio ranije danas, neposredno pošto je italijanski parlament usvojio budžet za 2017. godinu.

On je u ponedjeljak uveče ponudio ostavku italijanskom predsjedniku Serđu Matareli nakon poraza koji je pretrpio u nedjelju na referendumu o ustavnim promjenama koje je predložio.

Matarela ga je tada zamolio da ostavku odloži i ostane na premijerskoj poziciji dok parlament ne usvoji budžet za 2017, kako bi se spriječilo da 1. januara na snagu stupe vanredni finansijski propisi, saopštio je kabinet italijanskog predsjednika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније