Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

08. 12. 2016. 23:18 >> 22:55
2

HJUMAN RAJTS VOČ

"SAD možda saučesnik u zločinima u Jemenu"

Međunarodna organizacija "Hjuman rajts voč" zatražila je uvođenje embarga na isporuke oružja Saudijskoj Arabiji zbog rata u Jemenu, i ukazala da su Sjedinjene Države možda saučesnik u tamošnjem "zvjerstvu".

Ta organizacija čije je sjedište u Njujorku, navela je danas da je za mjesec dana više od 160 civila ubijeno uglavnom američkim bombama, prodatim Saudijskoj Arabiji koja prevodi arapsku koaliciju u borbi protiv pobunjenika u Jemenu.


"Hjuman rajts voč" ističe da je oružje nedavno kupljeno od SAD korišćeno u avionskim napadima u septembru i oktobru, što SAD dovodi u rizik da postanu saučesnik u nezakonitim napadima.

Istraživačica te organizacije Prijanka Motaparti je rekla da "Obaminoj administraciji nestaje vremena da u potpunosti obustavi prodaju američkog oružja Saudijskoj Arabiji, ili će biti zauvijek povezana s ratnim zločinima u Jemenu".

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније