Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

09. 12. 2016. 08:30 >> 08:07
2

PENTAGON SAOPŠTIO

Oko 50.000 boraca ID ubijeno u Siriji i Iraku

Međunarodna koalicija protiv džihadista Islamske države, predvođena SAD, eliminisala je najmanje 50.000 boraca u Siriji i Iraku od početka vazdušnih napada započetih u avgustu 2014. godine, izjavio je američki zvaničnik iz Pentagona.

 



 

 

"Taj broj nešto znači i uvjereni smo da utiče na neprijatelja", rekao je neimenovani zvaničnik.Američko Ministarstvo odbrane do sada je bilo diskretno u saopštavanju broja mrtvih u redovima Islamske države.

Ta opreznost datira iz Vijetnamskog rata, tokom kojeg su američki zvaničnici redovno saopštavali ogromne gubitke kod neprijatelja, prije nego što su izgubili rat.Drugi zvaničnik, portparol vojske koalicije izjavio je danas u Bagdadu da je nekoliko stotina boraca ubijeno u borbi za preuzimanje Mosula i dodao da Islamska država šalje mlade borce a ponekad i adolescente.

Koalicija je izvela 16.000 napada na Irak i Siriju od avgusta 2014. godine.

Priznala je odgovornost za smrt 173 civila u obje zemlje, ali neke nevladine organizacije procjenjuju da je taj broj veći.Američki zvaničnik, koji je želio da ostane anoniman, naveo je da je koalicija ublažila pravila prije godinu i po dana kada je u pitanju broj civilnih žrtava koji mogu eventualno da budu opravdani ako je opravdan sam vojni cilj napada.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније