Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Beta ]

09. 12. 2016. 14:40 >> 14:20

UN SAOPŠTIO

Više stotina muškaraca nestalo iz Alepa

Nekoliko stotina muškaraca nestalo je pošto su iz istočnog dijela Alepa koji pod kontrolom pobunjenika, prešli u dio tog grada koji kontroliše sirijska vojska, saopštila je danas Kancelarija Ujedinjenih nacija za ljudska prava.

Portparol Rupet Kolvile rekao je da su porodice prijavile da su izgubile kontakt sa muškarcima, starosti između 30 i 50 godina, pošto su prije desetak dana pobjegli iz djelova grada koje kontroliše opozicija.

Rupert je rekao da je Komesar UN za ljudska prava zabrinut zbog saznanja da su pobunjeničke oružane grupe pokušavale da spriječe civile da pobjegnu iz borbene zone, i da su u nekim slučajevima pucale na njih.

Sirijska vojska je prethodnih nekoliko nedjelja zauzela 75 odsto istočnog Alepa koji su četiri godine kontrolisali pobunjenici. Ruske i sirijske snage juče su obustavile vojne akcije u istočnom Alepu da bi se omogućila bezbjedna evakuacija civila iz borbene zone.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније