Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Tanjug.rs ]

09. 12. 2016. 21:30 >> 21:08

NAKON SMJENE PREDSJEDNICE

SAD ostaju saveznici J.Koreje

Sjedinjene Američke Države su u bliskom kontaktu sa Južnom Korejom i ostaju njen snažan saveznik, saopštila je danas Bijela kuća nakon što su južnokorejski poslanici izglasali opoziv dosadašnje predsjednice te zemlje Park Geun-hje.

SAD nastavljaju da budu snažan saveznik, prijatelj i partner Republici Koreji i radujemo se bliskoj saradnji sa Huang Kjo-anom u njegovoj novoj ulozi kao vršioca dužnosti predsjednika", rekao je portparol Bijele kuće Erik Šultc na brifingu za novinare, prenio je Rojters.

Južnokorejska predsjednica Park Geun-hje danas je i zvanično prestala da obavlja tu funkciju, a vršilac dužnosti šefa države postao je premijer Huang Kjo-an.

Poslanici su prethodno u parlamentu izglasali opoziv Parkove zbog umiješanosti u korupcijski skandal, a nakon što je kancelarija predsednice iz parlamenta primila primjerak odluke o opozivu, njena ovlašćenja su ukinuta.

Opoziv predsjednice je izglasan pošto je otkriven skandal u koji je umiješana i njena prijateljica, optužena da je uticala na Parkovu kako bi industrijske kompanije navela da ulažu u sumnjive fondove, a taj novac potom koristila za lične potrebe.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније