Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Agencije [ Objavio: O.Z. ]

17. 12. 2016. 15:31   >>  15:08

UHAPŠENO TROJE

Policija pronašla oružje ETA organizacije

Španski ministar unutrašnjih poslova saopštio je danas da su španska i francuska policija uhapsile tri osobe nakon što je kod njih otkrila oružje za baskijsku militantnu grupu ETA u južnoj Francuskoj, prenosi AP.

Prema njegovim riječima, oni su uhapšeni u petak uveče nakon što je policija otkrila eksploziv i puške u kući u gradu Luosoa, na jugu Francuske, prenosi Tanjug.

ETA je 2011. godine objavila da se odriče nasilja u borbi za nezavisnost baskijskog regiona koji obuhvata sjever Španije i jug Francuske.

Smatra se da je ta organizacija, u periodu od 1968. do 2010. godine kriva za smrt više od 800 ljudi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније