Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavila R.B. ]

19. 12. 2016. 18:59 >> 18:35
1

FRANCUSKI SUD

Lagard kriva, ne i kažnjena

Sud u Francuskoj proglasio je šeficu Međunarodnog monetarnog fonda Kristinu Lagard krivom za nemar u slučaju arbitraže dok je bila ministarka finansija Francuske. Međutim, sud je odlučio da Lagard ne bude kažnjena, navodi agencija Asošijetid pres.

Lagard je suđeno zbog spora koji je 2008. vodio francuski biznismen Bernar Tapi protiv jedne banke, u vezi sa prodajom kompanije Adidas čiji je bio vlasnik od 1989.

Tapi je 2007. godine prodaju kompanije povjerio banci koju je potom tužio da ga je u postupku prodaje oštetila. Lagard, u to vrijeme ministarka finansija, odobrila je da se sudski spor riješi arbitražom i država je 2008. isplatila Tapiju 400 miliona eura odštete.

Upravni odbor MMF-a će razmotriti osuđujuću presudu Lagard, rekao je portparol MMF-a Geri Rajs.

"Upravni odbor se ranije sastajao da razmotri događanja u vezi s pravnim procesom u Francuskoj. Očekuje se da će se Odbor ubrzo opet sastati da razmotri najnoviji razvoj", rekao je Rajs.


Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније