Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

21. 12. 2016. 14:02   >>  13:50

SIBIR

Broj žrtava od trovanja popeo se na 60

Broj žrtava od konzumiranja koncentrata za kupanje koji je sadržao metanol, odnosno metil alkohol u Irkutsku, u Istočnom Sibiru, porastao je danas na 60, a lokalne medicinske vlasti strahuju da će ih biti više.

Od subote uveče hospitalizovane su 102 osobe zbog trovanja koncentratom za kupanje 'Glog"' koji sadrži visoku koncentraciju metilovog alkohola, metanola ili antifriza, i mogao se kupiti po veoma niskoj cijeni, za oko 40 rubalja (nešto manje od pola eura).

Medicinske vlasti su saopštile da tokom prethodne noći nije bilo novih slučajeva trovanja.

Ministar zdravlja Irkutske oblasti Oleg Jarošenko je saopštio da 13 hospitalizovanih osoba imaju veoma male šanse da prežive. "Njih može da spase samo čudo", izjavio je on.

Vlasti su uvele vanredno stanje u čitavoj oblasti i zabranile prodaju svih neprehrambenih proizvoda koji sadrže alkohol.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније