Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

07. 06. 2013. 14:27   >>  14:32

ČLANICE GRUPE FEMEN

U toplesu do Merkelove

Tri članice međunarodne grupe „Femen“ privedene su danas u Berlinu, dok su u toplesu pokušale da se probiju do njemačke kancelarke Angele Merkel.

One su od Merkelove planirale da zatraže pomoć u oslobađanju njihove četiri aktivistkinje koje su uhapšene u Tunisu.

Golih grudi i stomaka, preko kojih su bile ispisane parole „Sloboda za Femen“, tri aktivistkinje došle su ispred vladine zgrade u kojoj se Merkelova sastala sa premijerom Tunisa Alijem Larajedom.

Policija je saopštila da one nijesu uhapšene, nego privedene, da su Njemice i da bi mogle da odgovaraju za kršenje saveznog zakona o javnim okupljanima.

Njihove članice iz Francuske i Njemačke uhapšene su u Tunisu, gdje im se sudi za javnu nepristojnost, budući da su demonstrirale u toplesu ispred Palate pravde u Tunisu, gdje se održavalo suđenje mladoj Tunišanki koja je skandalizovala naciju objavljujući svoje toples fotografije.

Organizacija „Femen“ osnovana je 2008. godine u Kijevu, u namjeri da se spriječi masovni odlazak djevojaka u inostranstvo zbog prostitucije, a postala je svetski poznata NVO zahvaljujući „toples protestima“ koji su uvek privlačili pažnju medija.

 

(B92)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније