Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

tanjug.rs [ Objavio: O.Z. ]

25. 12. 2016. 09:43 >> 09:20

ASANŽ OCIJENIO

S Trampom moguće promjene i nagore i nabolje

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjavio je da ima šanse da se SAD sa administracijom Donalda Trampa "promijene nagore kao i nabolje".

Asanž je uz rezervu pohvalio Trampa, navodeći da on nije insajder establišmenta u Vašingtonu i da bi mogao da pruži šanse i za pozitivne kao i za negativne promjene u SAD, prenosi "Gardijan".

Asanž je svoja osjećanja u vezi američkih izbora opisao kao "pomiješana", dok je demokratsku kandidatkinju Hilari Klinton oštro kritikovao.

"Izbor Klintonove značio bi konsolidaciju vlasti u postojećoj vladajućoj klasi SAD", rekao je Asanž u intervjuu za italijanski list "Republika".

"Tramp nije insajder u Vašingotnu, on je deo bogate elite SAD i oko sebe okuplja niz drugih bogatih ljudi", ocijenio je on.

Asanž je dodao da oni predstavljaju novu strukturu koja će se brzo razvijati, ali za sada je ta struktura još slaba što daje mogućnost za promjene u SAD koje mogu biti i u dobrom i u lošem pravcu.

U nedjelji uoči američkih izbora, Asanž je putem Vikiliksa objelodanio niz mejlova povezanih sa Klintonovom što je nanijelo dosta štete kandidatkinji demokrata, navodi "Gardijan".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније