Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

07. 06. 2013. 22:15 >> 22:15

AUTOMOBIL BOMBA

U eksploziji u Iraku poginulo 19 osoba

Bilans mrtvih u današnjem napadu automobila bombe južno od iračke prijestonice Bagdada porastao je sa 10 na 19 poginulih iranskih hodočasnika, dok je ranjena 31 osoba, javio je AP.

Vozač samoubica je automobilom udario u njihov autobus kada su prolazili kroz mjesto Mukdadija na putu za šiitski sveti grad Nadžaf, prenosi AFP.

 

 

Kada obilaze najvažnija šiitska svetilišta u Iraku hodočasnici obično posjećuju Nadžaf, obližnju Kabalu, Bagdad i Samaru koja se nalazi sjeverno od prijestonice.

Sunitski ekstremisti češto napadaju bezbjednosne snage u Iraku čija je vlada šiitska, kao i šiitske hodočasnike, za koje smatraju da nijesu pravi muslimani.

Današnji napad izvršen je nakon što je u seriji eksplozija automobila bombi u Bagdadu i oko njega, u četvrtak poginulo 14 ljudi.

Za današnji napad još niko nije preuzeo odgovornost.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније