Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

08. 02. 2013. 23:43   >>  23:41

CRVENI KRST

Mali: Hiljade raseljeni na rubu humanitarne katastrofe

Oko 6.500 raseljenih osoba na krajnjem sjeveru Malija u regiji Kidal, u blizini alžirske granice, nalazi se u teškoj situaciji, saopštio je Međunarodni komitet Crvenog krsta (MKCK), koji je naglasio da će im dostaviti pomoć preko malijskog Crvenog krsta.

Situacija s više od 6.500 raseljenih osoba i 400 rezidentnih porodica koje s njima dijele skromne resurse, zabrinjavajuća je, ocjenjuje Međunarodni komitet Crvenog krsta u saopštenju objavljenom u Ženevi.


 

"Raseljene osobe iz Tin Zauatena (sjeveroistočno od Kidala) koje su morale ostaviti sve iza sebe, žive u ponižavajućem siromaštvu", rekao je Jean-Nicolas Marti, šef regionalne delegacije MKCK-a za Mali i Niger.


Ljudi žive ispod stabala, u napuštenim kućama ili u olupinama kamiona. Najviše im nedostaje hrana. Trudnice, djeca i starije osobe su najpogođenije u ovom sušnom području, dodaje se u tekstu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније