Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

31. 12. 2016. 15:04 >> 14:40

ŠEKAU POZVAO

"Boko Haram neka ubija svuda"

Vodja ekstremističe grupe Boko haram Abudakar Šekau pozvao je svoje borce da "ubiju, zakolju, otmu i detoniraju bombe svuda" i negirao tvrdnje Vlade Nigerije da je njegova organizacija uništena.

Predsjednik Nigerije Muhamadu Buhari izjavio je prošle sedmice da je ekstremistička grupa Boko haram "konačno slomljena" i da je protjerana iz posljednjeg uporišta dodajući da su njeni pripadnici sada u bjekstvu.

Abudakar Šekau je objavio u video poruci na mreži Jutjub  da je dobro i da je živ.

Vojska je ranije, barem u tri navrata, tvrdila da je ubila vođu Boko harama, nakon čega je Šekau to demantovao video snimcima.

U pobuni islamista iz Boko harama koja je počela prije više od šest godina, do sada je ubijeno oko 13.000 ljudi, a više od 1,5 miliona moralo je da napusti svoje domove.

Boko haram, čiji naziv znači protivljenje zapadnjačkom obrazovanju, zagovara radikalno tumačenje šerijatskog prava.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније