Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

05. 01. 2017. 22:25   >>  22:06 1

STEJT DEPARTMENT

Na crnoj listi SAD sin Osame bin Ladena

Američke vlasti dodale su danas na svoju crnu listu "međunarodnih terorista" sina ubijenog lidera Al Kaide, Osame bin Ladena, Hamzu bin Ladena, što je odluka koja automatski pokreće finansijske i pravne restrikcije protiv njega.

Stejt department naveo je da je odluka donijeta jer je Al Kaida u avgustu 2015. godine saopštila da je Hamza bin Laden član džihadističke grupe i da je sam prijetio SAD i američkim građanima na audio porukama emitovanim u julu 2016.

Hamza bin Laden (24) jedan je od sinova lidera Al Kaide ubijenog u maju 2011. godine u operaciji američkih specijalnih snaga u Pakistanu. Poslije Bin Ladena na čelo Al Kaide je postavljen Ajman al Zavahiri.

On je bio omiljen Bin Ladenov sin kojeg je htio za nasljednika u Al Kaidi. Mnogi stručnjaci navode da je Hamza u islamističkim krugovima više poštovan od Al Zavahirija.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније