Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

06. 01. 2017. 20:47   >>  20:23

KVART MOLENBEK

Brisel: Policajci u štrajku zbog previše posla

Policija u dijelu Brisela koji je bio u centru antiterorističkih akcija posljednjih godinu dana organizovala je danas nezvanični štrajk zbog opterećenosti nedovoljnog ljudstva i pretjeranog broja radnih sati.

Policajci iz noćne smjene i jutarnje smjene u zoni Brisel Zapad koja obuhvata Molenbek, dio iz koga je više osumnjičenih napadača, javili su da su bolesni, što obuhvata 74 policajaca.

"Ovo je potez iz bijesa. Policajci se žale na previše posla, posebno vezano za borbu protiv radikalizacije", rekao je šef plicije Brisela Zapad Johan De Beker.

Policija iz drugih kvartova došla je da preuzme njihove dužnosti.

Molenbek je kvart dosta povezan sa terorističkim napadima u Parizu u novembru 2015. godine, pošto su neki od osumnjičenih odrasli ili su živjeli u toj briselskoj četvrti.

U Briselu je nivo uzbune na drugom najvišem stepenu, poslije napada u tom gradu od 22. marta prošle godine, zbog čega policija ima dodatne dužnosti, jako je opterećena.

"Ljudima je dosta. Nema dvoljno policije u interventnim brigadama", rekao je Kris Verstreten iz policijskog sindikata SLFP.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније