Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92,I.Š. ]

08. 01. 2017. 09:25 >> 09:01

OTAC DEMOKRATIJE

Portugal: Trodnevna žalost zbog smrti Suareša

Portugal je proglasio tri dana žalosti od ponedjeljka poslije smrti bivšeg predsjednika, socijaliste Maria Suareša, objavio je portugalski premijer Antonio Košta.

 

 

 

 

"Danas smo izgubili onog koji je toliko puta bio lik i glas naše slobode, za koju se borio cio svoj žvot", rekao je portugalski premijer iz Nju Delhija gdje se nalazi u jednonedjeljnoj zvaničoj posjeti.

Smatran ocem demokratije u Portugalu, Mario Suareš umro je u bolnici Crvenog krsta u Lisabonu gdje je primljen 13. decembra zbog opšteg pogoršanja zdravstvenog stanja.

Njegova smrt izazvala je talas emocija u zemlji i nacionalna zastava spuštena je na pola koplja na zgradi Parlamenta u Lisabonu. "Bio je borac za slobodu i Portugal sada treba da se bori za besmrtnost njegovog nasljeđa," rekao je predsjednik Portugala, konzervativac, Marselu Rebelu di Soza.

Vođa opozicije desnog centra Pedro Pasos Koeljo je rekao da je siguran da je ovo tužan dan za sve Portugalce i da je Mario Suareš bio osnivač demokratskog poretka u kome Portugalci danas žive.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније