Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Objavio: O.Z. ]

14. 01. 2017. 11:55   >>  11:37 1

NJEMAČKA

Kod desničara pronađeno 155 kg eksploziva

Njemačka policija zaplijenila je 155 kilograma eksploziva i uhapsila dvojicu mladića za koje se vjeruje da pripadaju desničarskim organizacijama.

Kako prenosi sajt RT, na eksplozivnim napravama vidljive su svastike i nacistički simboili. Eksploziv je pronađen u privatnom stanu, a uhapšeni imaju 18 i 24 godine, prenosi Blic.

Iz kancelarije lokalnog tužioca je rečeno da je eksploziv pronađen poslije hapšenja dvojice osumnjičenih koji su navodno članovi neonacističke grupe, 29. decembra prošle godine.

Obojica osumnjičenih stari 18, odnosno 24 godine, negirali su optužbe, opisujući sebe kao "pirotehničare amatere". Tvrde da je eksploziv trebalo da iskoriste za proslavu Nove godine.

Protiv dvojice mladića biće podignuta optužnica zbog kršenja zakona o posedovanju eksploziva i pripremanju terorističkog napada.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније