Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

15. 01. 2017. 17:45   >>  17:25

ZBOG POKUŠAJA PUČA

Turska uhapsila devet pukovnika na Kipru

Turske vlasti uhapsile su devet svojih pukovnika na sjeveru Kipra u okviru istrage o neuspjelom vojnog udaru u Turskoj 15. jula 2015, javila je agencija Anadolija.

Pukovnici će biti ispitani zbog sumnje da imaju veze s turskim imamom Fetulahom Gulenom, koga vlasti u Ankari optužuju da je direktno organizovao puč.

Posle neuspjelog vojnog udara, Turska je uhapsila nekoliko desetina hiljada ljudi.

Kipar je 1974, poslije turske okupacije sjevernog dijela ostrva, podijeljen na Tursku Republiku Sjeverni Kipar koju priznaje samo Ankara, i Kiparsku Republiku koja je međunarodno priznata.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније