Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: B92/Beta Objavio: I. P. ]

16. 01. 2017. 11:57   >>  11:33

37 MRTVIH

Kirgistan: Avion pao zbog greške pilota

Najmanje 37 osoba je poginulo u padu teretnog aviona kompanije Turkiš erlajns na stambeni dio kirginstanske prijestonice, Biškeka. Prema prvim podacima, do nesreće je došlo zbog greške pilota.

 


Većina 37 stradalih, među kojima šestoro dkece, stanovnici su sela nedaleko od Biškeka na koje se srušio avion pri pokušaju slijetanja po gustoj magli.


"Prema prvim zaključcima stručnjaka, u pitanju je greška pilota", rekao je prvi potpredsjednik vlade Muhametkali Abulgazijev na konferenciji za novinare koju je prenosila državna televizija.

Avion tipa Boing 747 na letu TK6491 je krenuo iz Hongkonga i trebalo je da sleti u Biškek, a potom da nastavi putovanje prema Istanbulu. Nadležne službe su saopštile da se letjelica srušila u predgrađu prijestonice Kirgistana, kao i da su tom prilikom uništene 32 zgrade. 

Dodaje se i da je avion pao na svega dva kilometra udaljenosti od aerodroma na koji je trebalo da sleti.

 

 

 

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније