Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

17. 01. 2017. 10:54   >>  10:30

UHAPŠEN UZBEKISTANAC

Turska: Osumnjičeni napad izveo u ime ID

Turski zvaničnici izjavili su danas da je uhapšeni Uzbekistanac koji je za Novu godinu ubio 39 ljudi napad izveo u ime ekstremističke Islamske države.

 

 

  

 

Guverner Istanbula Vasip Sahin je potvrdio da je u akciji policije juče uhapšen Abulkadir Mašaripov iz Uzbekistana i rekao da je ekstremista obučavan u Avganistanu.

Prema riječima guvernera, napadač je ušao u Tursku u januaru 2016. godine. Identitet mu je potvrđen na osnovu otisaka prstiju.

Turski premijer Binali Jildirim je takođe potvrdio da policija ispituje osumnjičenog i dodao da će detalji istarge biti blagovremeno saopšteni.

Osumnjičeni Abulkadir Mašaripov iz Uzbekistana uhapšen je juče u akciji u istanbulskom predgrađu Esenjurt, u kući svog prijatelja iz Kirgizije.Mediji su javili da su u akciji uhapšeni i jedan državljanin Kirgizije i tri žene, iz Somalije, Senegala i Egipta.

Četvorogodišnji sin osumnjičenog je pod zaštitnim nadzorom.

U noćnom klubu Reina u Istanbulu tokom proslave Nove godine je ubijeno 39 ljudi, a oko 50 ranjeno.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније