Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Mina [ Objavio: O.Z. ]

18. 01. 2017. 16:02   >>  15:39

NAJJAČI 5.7 RIHTERA

Italija: Tri zemljotresa, zatvoren metro

Centralni dio Italije pogodila su danas tri zemljotresa u razmaku od jednog sata, a nema izvještaja o eventualnoj šteti ili povrijeđenima.

Potresi su se osjetili i u Rimu gdje je iz predostrožnosti zatvoren metro, a od roditelja je traženo da preuzmu djecu iz škola.

Prvi zemljotres jačine 5,3 stepena registrovan je u 10 sati i 25 minuta u oblasti sjeverno od Amatričea, a 50 minuta kasnije i drugi jačine 5,7 stepeni po Rihteru.

Samo deset minuta kasnije uslijedio je i treći zemljotres jačine 5,3 stepena, a potom su uslijedili naknadni potresi, prenosi agencija AP.

Oblast pogođena zemljotresom protekle nedjelje se bori sa snežnim padavinama, a u pojedinim djelovima snijeg je napadao i preko metar i po.

Gradonačelnik Kapetanja, mjesta u blizini epicentra potresa, Mauricio Pelozi je izjavio da su i prije ovih zemljotresa mnogi putevi bili blokirani zbog snijega.

Ovu planinsku oblast prošle godine su pogodila tri zemljotresa. Skoro 300 ljudi je poginulo, a pričinjena je i velika šteta na objektima.

Ta oblast se nalazi na oko 100 kilometara sjeveroistočno od Rima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније