Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

18. 01. 2017. 18:07 >> 17:47

ESKALACIJA KRIZE

Nigerija uputila ratni brod ka Gambiji

Nigerijska mornarica je danas potvrdila da se jedan njen ratni brod uputio ka Gambiji, ali je navela da je u pitanju "demonstracija prisustva" i "vježba", a ne upozorenje toj zapadnoafričkoj zemlji.

Zapadnoafrički regionalni blok je prethodno saopštio da je spreman da vojno intervenie u Gambiji ako njen dosadašnji predsjednik Jahja Džame nastavi da odbija da odstupi sa vlasti iako je izgubio na decembarskim izborima.

Iako taj blok, koji čine članice Ekonomske zajednice država Zapadne Afrike (ECOWAS), i međunarodna zajednica traže od Džamea da preda vlast novoizabranom predsjedniku Adami Barou, parlament Gambije je danas izglasao produžetak mandata predsjedniku za još tri meseca.

Džame, koji Gambijom vlada od državnog udara 1994.  i svrgavanja tadašnjeg predsjednika Davde Džavare, tvrdi da su rezultati izbora neregularni.

On je juče proglasio tromesečno vanredno stanje, a u strahu od vojne intervencije turističke agencije jutros su počele sa evakuacijom stranih turista iz Gambije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније