Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

18. 01. 2017. 19:54 >> 19:31
2

SIRIJA

Prvi zajednički napadi ruskih i turskih aviona

Ruski i turski avioni izveli su prve zajedničke napade na položaje džihadista Islamske države u gradu Al Babu na sjeveru Sirije, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

"Ruska i turska avijacija izvele su danas prve zajedničke vazdušne napade na džihadiste Islamske države u oblasti oko Al Baba", rekao je načelnik Generalštaba ruske vojske Sergej Rudskoj.

On je dodao da je u operaciji učestvovalo devet ruskih i osam turskih aviona i da je bombardovano 36 ciljeva o kojima su zajedno odlučivali generalštabovi vojski dvije zemlje.

Moskva i Ankara potpisale su 12. januara sporazum o koordinaciji zajedničkih vazdušnih operacija protiv ekstremista u Siriji, a zajedno sa Iranom posredovale su u dogovoru o prekidu vatre između sirijske vlade i pobunjenika koji je na snagu stupio 30. decembra.

Rusija, Turska i Iran takođe su posrednici u direktnim pregovorima između vlade u Damasku i pobunjenika, koji treba da počnu 23. januara u glavnom gradu Kazahstana, Astani.

Rudskoj je naveo da sporazum o prekidu vatre "opstaje uprkos provokacijama" i dodao da je kršenje primirja smanjeno u posljednja 24 sata, što je, kako je ocijenio, "povoljno za pregovore u Astani".

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније