Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Beta ]

19. 01. 2017. 17:39 >> 17:16
1

NAKON LAVINE

Italija: "Ni znaka života u hotelu"

Hotel "Rigopiano" u centralnoj Italiji, koji je razorila lavina, potpuno je zatrpan snijegom, a spasioci pokušavaju da izvuku tijela 25 nestalih ljudi, izjavio je danas za AFP Luka Kari, portparol vatrogasaca.

"Situacija je dramatična, nema ni znaka života", rekao je on.

Više od 30 vatrogasaca sa psima-tragačima došli su jutros helikopterom ili pješice, i probilo prolaz kroz zid od snijega, dok su još tokom noći stigli policajci na skijama.

"Zgrada je sasvim razorena lavinom, ne samo zatrpana", dodao je vatrogasac. Lavina je stvari iz hotela odnijela stotinama metara od ruševine, i područje za pretragu je veoma veliko.

"Uz tone i tone snijega, preko svega i u svemu su i izlomljena stabla drveća", objasnio je on.

"Sada pokušavamo da izvučemo tijela", naglasio je portparol vatrogasaca, dodavši da spasioci nikada ne gube nadu da će nekoga naći živog.

U hotelu kod mjesta Farindola u pokrajini Abruco, bilo je 20 gostiju i osmoro osoblja kada se lavina, možda izazvana zemljotresima koji su juče pogodili obližnji region, survala u srijedu popodne.

Preživjela su samo dvojica koje je lavina zahvatila kraj hotela. Oni su nađeni u stanju hipotermije.

Za sada je u ruševinama nađeno samo jedno tijelo.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније