Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Beta ]

20. 01. 2017. 14:19 >> 19:47

U ZATRPANOM HOTELU

Italija: Locirano 10 živih u ruševinama

Do sada je 10 ljudi locirano živo u ruševinama italijanskog hotela "Rigopiano" pogođenog lavinom prije 48 sati, rekao je danas portparol vatrogasaca Luka Kari.

Kari je ovo izjavio danas popodne dok spasioci nastoje da pronađu preživjele u razorenom hotelu sjeverostčno od Rima.

Prethodno je javljeno da je osam preživjelih pronađeno u ruševinama, uključujući i dvije djevojčice. "Djevojčice su veoma male, imaju oko pet ili šest godina. Vidjeli smo dim i po tome zaključili da na toj lokaciji ima vazduha i odmah počeli da kopamo", rekao je jedan policijski zvaničnik.

Portparol italijanskih vatrogasaca Luka Kari rekao je da je troje djece izvučeno živo iz ruševina, i da se potraga nastavlja. Kari nije precizirao da li su djeca među deset osoba koje su locirane žive pod ruševinama, od kojih je dvoje već spaseno i prebačeno u bolnicu.

Helikopteri prevoze preživjele u bolnicu u Peskari, na Jadranskoj obali.

Spasioci su naveli da je nađeno četvoro mrtvih od kada je lavina pogodila zgradu u srijedu popodne.

Policija je navela i da je šest preživjelih nađeno u kuhinji hotela, a među njima i jedna žena i njena ćerka koje su, kako je rečeno, u relativno dobrom stanju, iako su promrzle.

Odmah poslije lavine nije bilo nikakvih znakova života. Međutim, spasioci, prvi koji su stigli u noći od srijede na četvrtak poslije sedam kilometara pređenih na skijama pod prijetnjom novih lavina, nijesu štedjeli napore da pronađu preživjele.

U akciji spasavanja učestvovalo je najmanje 15 policajaca i vatrogasaca.

U hotelu "Rigopiano" u regionu Abruco u vrijeme odrona snijega u petak bila su 24 gosta, a lavinu su najvjerovatnije izazvala četiri zemljotresa koja su u srijedu pogodila centralnu Italiju i naknadni potresi tokom noći.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније