Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Blic.rs,I.Š. ]

21. 01. 2017. 09:06 >> 08:42
22

NAGODBA SA AMERIKOM

"Rusija će možda priznati Kosovo"

Beogradski "Blic" je na online izdanju objavio tekst u kojem prenosi analizu vodećeg eksperta za Rusiju u Velikoj Britaniji, Meri Dejevski,koja tvrdi da bi Rusija mogla da prizna Kosovo u sklopu uspostavljanja novih odnosa Amerike i Rusije.

 



 

 

Jedna od najuglednijih britanskih stručnjaka i komentatora o Rusiji iznijela je mogućnost da bi Rusija mogla da prizna nezavisnost Kosova, kao dio šireg sporazuma između Vašingtona i Moskve, nakon što je Donald Tramp preuzeo funkciju predsjednika SAD.

Kolumnista "Gardijana" iznijela je ovu ideju u katoličkom časopisu "Tablet" u izdanju za 21. januar, razmišljajući o mogućim posljedicama uspješnog sastanka između Trampa i Putina u bliskoj budućnosti.

Tramp je više puta izrazio želju da se sastane sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom ubrzo nakon njegove inauguracije i postavi odnose Amerike i Rusije na nove osnove, "Balkan insight" prenosi.

Meri Dejevski redovno se sastaje sa liderima Kremlja kroz grupu "Valdai", koja se susrijeće sa ruskim zvaničnicima svake jeseni, a sugerisala je da bi Moskva mogla da prizna Kosovo kao dio paketa dogovora, čiji bi cilj bio zatvaranje različitih posthladnoratovskih diplomatskih problema koji su ugrozili odnose između sila.

U članku ona opisuje Trampa kao čovjeka koji postiže dogovore i koji bi brzo shvatio da li je ruski lider bio ozbiljan kada je govorio o dogovoru, ali bi se udaljio i nastojao da sklapa druge sporazume ako bi osjetio da je bio u zabludi.

Međutim, Dejevski kaže da je Putin uložio mnogo truda da sklapanje dogovora sa novom američkom administracijom uspije, i da će teško dozvoliti da mu ovakva prilika isklizne, jer bi to ugrozilo njegovu poziciju kod kuće.

Dobrivoje Katanić/Balkaninsight

Пратите нас на

Коментари22

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније