Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

21. 01. 2017. 09:55 >> 09:50
1

ZA SVIJET BEZ MRŽNJE

U Sidneju marš protiv Trampa

Hiljade Australijanki i Australijanaca označile su danas protestnim maršom početak predsjedavanja Donalda Trampa, mnogi govoreći da strahuju da bi novi lider SAD mogao da izazove mržnju i netrpeljivost.



 

 

Demonstranti su nosili transparente "Žene u svijetu oduprite se!","Feminizam je moj adut" ("trump card" - na engleskom: adut) i "Bori se kao djevojka".

Organizatorka Majndi Frajband je rekla u govoru da je "ovo početak, a ne kraj" i da mržnja, netrpeljivost i rasizam nisu problemi samo Amerike.

Demonstrantkinja Alisa Smit koja je došla sa suprugom i dvogodišnjom ćerkom, izrazila je zabrinutost za budućnost poslije izborne pobjede Trampa.Ona je rekla da ne želi da njena ćerka odrasta u svijetu "gdje je mržnja uobičajena, gdje ljudi misle da je u redu da se progoni manjina".

Šarlot Vajld je rekla da je plakala gledajući kako Tramp polaže zakletvu. Ta 33-godišnja žena je rekla da ju je "užasnuo" uspon tog biznismena do mjesta šefa države i da joj učešće u današnjem maršu daje snage.

Tokom marša Sidnej je nadletio avion i dimom na nebu ispisao "Tramp". Vlasnik firme koja se time bavi je rekao da su to platile pristalice novog predsjednika SAD koje žele da ostanu anonimne.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније