Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

22. 01. 2017. 12:04 >> 11:40

EKSPRES VOZ

Indija: 32 mrtvih u željezničkoj nesreći

Broj mrtvih u željezničkoj nesreći na jugu Indije porastao je na 32, a spasioci nastavljaju i danas napore da izvuku moguće preživjele iz oštećenih vagona voza, rekli su danas indijski zvaničnici.

 

Osam od 21 vagona ekspres voza koji je išao iz Džagdalpura u Bubanešvar ispali su iz šina sinoć u 23 časa po lokalnom vremenu (juče u 18.30 po centralnoevropskom vremenu) blizu stanice Kuneru u udaljenoj oblasti Viziangram, u državi Andra Pradeš.

"Broj mrtvih se nažalost povećao na 32, ali očekujemo da će na tome ostati i da neće više rasti", rekao je za agenciju Frans pres portparol regionalne željeznice.

Oko pedeset ljudi je povrijeđeno i prebačeno u dvije obližnje bolnice. U vozu se nalazilo ko 600 ljudi, a desetak autobusa poslato je da evakuišu nepovrijeđene putnike.

Prema navodima portparola Indijske nacionalne željeznice, spasioci su radili cijelu noć pokušavajući da nađu preživjele iz prevrnutih i oštećenih vagona.

Indijske vlasti ne isključuju mogućnost da se radi o sabotaži maoističkih pobunjenika. Po njima, sumnjivo je to što su dva voza nesmetano prošla tom prugom nešto prije nesreće.

Ekspresni voz krenuo je iz grada Džagdalpura i išao ka Bubanešvaru, glavnom gradu države Odiša, kada se dogodila nesreća. Željeznički saobraćaj bio je prekinut na toj priobalnoj željezničkoj liniji.

Ovo je najnovija u nizu željezničkih nesreća koje su se u posljednje vrijeme dogodile u Indiji, poznatoj po problemima sa bezbjednošću njene željezničke mreže.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније