Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

22. 01. 2017. 10:31 >> 10:08
2

PREDAO VLAST

Bivši predsjednik Gambije napustio zemlju

Dosadašnji predsjednik Gambije Jaija Džame, koji je odbijao da preda vlast, napustio je sinoć zemlju.

 

 

 

 

Džame je avionom odletio iz glavnog grada Bandula, nekoliko sati pošto je prihvatio da, poslije 22 godine na vlasti, preda dužnost novoizabranom vođi Adami Barouu.

Barou je ranije rekao da će Džame otići u Gvineju, mada to možda neće biti njegovo konačno odredište.Džame je izgubio na izborima u decembru, ali je doveo u pitanje izborne rezultate i odbijao da siđe s vlasti.

Barou je u četvrtak položio zakletvu u susjednom Senegalu, a regionalna organizacija Ekovas poslala je vojsku u Gambiju u slučaju da ne uspiju posljednji diplomatski napori da se Džame natjera da preda vlast.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније