Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

24. 01. 2017. 10:54 >> 10:30
2

SUD POTVRDIO

Kirgistan:Doživotni zatvor za novinara

Sud u Kirgistanu potvrdio je doživotnu zatvorsku kaznu za novinara, koji je po nacionalnosti Uzbek, osuđenog zbog izazivanja etničke mržnje.

 

 

 

Azimjon Askarov osuđen je 2010. godine po optužnici povezanoj s etničkim neredima na jugu Kirgistana u kojima je ubijeno više od 450 ljudi, uglavnom Uzbeka.

Presudu su osudile najveće međunarodne organizacije za zaštitu ljudskih prava.Njegov slučaj je prošle godine poslat na ponovno suđenje, pošto je Komitet UN za ljudska prava pozvao Kirgistan da ga oslobodi, tvrdeći da je bio proizvoljno pritvoren, mučen i da mu nije omogućeno fer suđenje.

Kirgistanski sud danas je ponovo proglasio Askarova krivim, a on će moći da se žali Vrhovnom sudu.Askarov je poslije saopštenja presude rekao da će u znak protesta početi štrajk glađu.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније