Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

25. 01. 2017. 08:43 >> 08:19
2

OGRANIČIĆE IMIGRACIJU

Tramp se sprema da počne gradnju zida

Novi američki predsjednik Donald Tramp počeće danas da izdaje ukaze o imigraciji a pokrenuće i korake oko najavljenog plana izgradnje zida duž američko-meksičke granice, naveli su zvaničnici njegove administracije.

 

 

 

 

Takođe se očekuje da će se usmjeriti na takozvane gradove utočišta i ka preispitivanju predloga kojim bi se ograničio priliv izbjeglica u SAD.

Očekuje se da će Tramp danas potpisati prve ukaze, uključujući tu i mjere za početak izgradnje zida, prilikom posjete Ministarstva za unutrašnju bezbjednost.

Dodatni ukazi biće izdati tokom narednih nekoliko dana, rekao je jedan zvaničnik. Tramp je sinoć u Tviter poruci napisao: "Veliki dan za nacionalnu bezbjednost sjutra.

Između ostalog izgradićemo zid!".Tramp još razmatra detalje planova za ograničenje dolaska izbjeglica u SAD. Sadašnji predlog predviđa najmanje četvoromjesečni prekid prihvata izbjeglica, kao i privremenu zabranu za ljude iz nekih većinski muslimanskih zemalja, prema navodima jednog predstavnika organizacija za javnu politiku koji prati pitanja izbjeglištva.

Tramp je u kampanji govorio da će zaoštriti američku imigracionu politiku, uključujući i jačanje granične bezbjednosti i zaustavljanje priliva izbjeglica.

On se takođe zalagao za zaustavljanje ulaska državljana iz muslimanskih zemalja u SAD ali je kasnije izmijenio stav i rekao da će se koncentrisati na kontrolu onih koji dolaze iz zemalja povezanim s terorizmom.

Očekuje se, između ostalog, da će najaviti planove o smanjenju finansiranja gradova koji ne hapse ili ne pritvaraju imigrante koji žive ilegalno u SAD, što bi moglo i da znači milioni dolara manje za pojedine gradske uprave.Očekuje se da bi moglo da bude izuzetaka za zaustavljanje priliva izbjeglica za one koji bježe od vjerskog gonjenja ako je njihova vjera manjinska u njihovoj zemlji.

To bi moglo da se odnosi na hrišćane u većinski muslimanskim zemljama.Kao predsjednik, Tramp može da koristi ukaz da zaustavi dolazak izbjeglica.Kasnije ove nedjelje očekuje se da će Tramp najaviti restrikcije za imigraciju iz sedam afričkih i bliskoistočnih zemalja, uključujući Siriju, Jemen i Irak.

Takođe se očekuje da će zaustaviti prihvat nekih izbjeglica dok proces kontrole ne postane stroži.Dopisnik Bi-Bi-Sija (BBC) iz Vašingtona piše da je vjerovatno da će humanitarne organizacije i organizacije za imigraciju biti ogorčene zbog ovih mjera.

Urednik BBC-a za Sjevernu Ameriku kaže da je ove nedjelje novi američki predsjednik donosio niz mjera vezanih za svoja najistaknutija izborna obećanja."U ponedjeljak i utorak bilo je zaposlenje i trgovina, a danas granična bezbjednost", rekao je on.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније