Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

25. 01. 2017. 09:55 >> 09:31

JEZIVA TAKTIKA

Žena s bebom raznijela pijacu

Žena bombaš samoubica je na sjeveroistoku Nigerije, koji je pod udarom Boko Harama, sa bebom na leđima ušla neopaženo na posjećenu pijacu i aktivirala eksploziv.

 

 

 

 

 

Žena s bebom i dvije djevojčice,svetri sa eksplozivom, napale su prepunu pijacu u gradu Madagaliju prije 11 dana, ubivši šestoro ljudi i ranivši 17, naveo je zvaničnik Madagalija Alhaji Jusufu Mohamed.

Portparol nigerijskih kopnenih snaga Rabe Abubakar nije mogao da potvrdi da je beba iskorišćena u napadu i rekao je da se žena možda samo "maskirala" tako da izgleda kao da nosi dijete. UN-ova agencija za djecu (UNICEF) rekla je da je to prvi slučaj na sjeveroistoku Nigerije u koji je upleteno dijete o kojem je izvještavano.

"Veoma smo zabrinuti zbog korišćenja bebe na tako bezosjećajan način", rekla je portparolka UNICEF-a, prenosi Hina..

Samoubilački bombaški napadi u ime džihadističke grupe Boko Haram učestali su u sjeveroistočnoj Nigeriji, središtu sedmogodišnjih nastojanja tih militanata da stvore "islamsku državu".

Islamistička grupa koristi prognanu djecu ili djevojčice koje otima i prisiljava ih da postanu bombaši, a neka od te djece nijesu ni svjesna da nose eksploziv, kažu humanitarne organizacije.

Korišćenje djece kao bombaša samoubica od strane Boko Harama porasla je skoro petostruko od 2014., s 19 bombaških napada djece, većinom djevojčica, koje je u prošloj godini zabilježio UNICEF. Prije napada

u Madagaliju, najmlađe dijete korišćeno u takvom napadu bila je devetogodišnja djevojčica, rekla je UN-ova agencija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније