Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

26. 01. 2017. 11:41 >> 11:17

DANIMA BUKTE

U požarima u Čileu šest osoba stradalo

Šest ljudi je stradao u velikim šumskim požarima koji nekontrolisano bukte u centralnom dijelu Čilea, saopštili su zvaničnici.

 

 

 

 


Ministar unutrašnjih poslova Mario Fernandes izjavio je da su poginula četiri vatrogasca i dva policajca, prenosi danas Bi-Bi-Si.

Tri vatrogasca su povrijeđena tokom protekle sedmice, a više od 4.000 ljudi je evakuisano.

Požari, najveći u posljednjih nekoliko decenija u toj latinoameričkoj zemlji, već danima se šire velikom brzinom i do sada su zahvatili 238.000 hektara, u uglavnom slabo naseljenim područjima.

U oblasti južno od glavnog grada Santjaga proglašena je vanredna situacija.

Meksičke vlasti su pozvale druge države da pomognu u gašenju vatre. Avion "supertanker boing 747" poslat je iz SAD, a traženi su i avioni i helikopteri od Kanade, Meksika, Argentine Brazila, Urugvaja i Perua.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније