Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

09. 02. 2013. 11:53 >> 11:53

Karneval

VIDEO: Rio de Ženeiro u ritmu sambe

Debeli kralj Momo od gradonačelnika Rio de Žaneira Eduarda Paesa dobio „ključ grada“ i označio početak karnevala, petodnevne svečanosti čiji će vrhunac biti povorka škola sambe na "sambodromu".

Gradonačelnik se poklonio kralju Momi, 150 kilograma teškom "simbolu svega pretjeranog na karnevalu", u čijoj su pratnji bile kraljica i dvije princeze.


„ Ponosan sam što ću predvoditi ovu svečanost petodnevne  ludorije, proslave koja je za cio svijet. Proglašavam karneval u Riju otvorenim!“ – rekao  je kralj Momo, 33-godišnji bankarski činovnik čije je pravo ime Milton.

Podižući ogroman svjetlucavi ključ grada, Momo je frenetično zaplesao sambu lakim i gracioznim korakom uprkos svojoj prekomjernoj kilaži.

Milton je "kralj Momo prvi Karnevala" već petu godinu za redom. Laskava titula, koju svake godine mora da osvaja u tijesnoj konkurenciji, donosi mu nagradu od 10.000 dolara.

Gradske vlasti očekuju dolazak više od 900.000 brazilskih i stranih turista na karneval u Riju. Na očuvanju reda tokom "najveće fešte" angažovano je 14.500 policajaca.

Video:

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније