Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Mina ]

29. 01. 2017. 19:45   >>  20:39

RUKOMET

Francuska ponovo prvak svijeta

Rukometaši Francuske drugi put uzastopno osvojili su titulu prvaka svijeta u rukometu porazivši u finalu Norvešku 33:26.

Prvo poluvrijeme je bilo veoma uzbudljivo. Najprije je Norveška napravila prednost od dva gola u 9. minutu (6:4), a u 22. minutu i tri (15:12).

Ipak, u posljednjih osam minuta Francuzi su odigrali mnogo bolje i serijom 6:2 na poluvrijeme otišli s prednošću 18:17.

Trikolori su furiozno krenuli u nastavku i za samo četiri minuta igre su otišli na plus četiri (22:18), a potom u 37. minutu i na pet golova razlike (23:18).

Norveška je 15 minuta prije kraja meča prišla na tri pogotka zaostatka (25:22), ali to je bilo sve što su uspjeli da urade u drugom dijelu susreta.

Francuzi su ubrzo vratili pet golova viška, a potom i u 54. minutu otišli na maksimalnih +8 (31:23) i do kraja su rutinski priveli finale kraju.

To je francuskim rukometašima šesta titula prvaka svijeta, nakon što su najbolji bili i 1995, 2001, 2009, 2011. i 2015.

Bili su finalisti i 1993. u Švedskoj, ali su izgubili od Rusije. Norveška je plasmanom u finale ostvarila najbolji rezultat na šampionatima svijeta.

Bronzano odličje pripalo je Sloveniji, koja je u dramatičnom meču za treće mjesto pobijedila Hrvatsku 31:30.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније