Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: B.V.

04. 02. 2017. 10:04   >>  09:40

NAKON NAPADA

Luvr ponovo otvoren

Muzej Luvr u Parizu danas će ponovo biti otvoren, dan nakon što je francuski vojnik pucao u muškarca, naoružanog mačetom, koji je pokušao da uđe u taj muzej.


Kako je javila francuska agencija AFP, bezbjednosni izvori saopštili su ranije da je muškarac koji je u petak silom pokušao da uđe u Luvr i pritom pogođen iz vatrenog oružja, identifikovan kao Abdulah Reda al Hamami, 29-godišnji Egipćanin rođen u Dakahliji, provinciji sjeveroistočno od Kaira.

Kako prenosi Rojters, prethodno je izvor blizak istrazi kazao da je napadač državljanin Egipta koji je stigao u Francusku krajem januara.

Muškarac koji je, naoružan mačetom, u petak napao i lakše ranio vojnika u centru Pariza u blizini muzeja Luvr, uzvikujući "Alahu ekber", teško je povrijeđen, nakon što je drugi vojnik pucao u njega.

Francuske vlasti su pokrenule istragu o napadu koji su okarakterisale kao teroristički.

Načelnik pariske policije Mišel Kado potvrdio je da je napadač imao mačetu i dva ranca i da je pokušao da uđe u podzemni tržni centar kod Luvra.

Kado je rekao da u rancima nije nađen eksploziv, javlja AFP.

Premijer Bernar Kaznev okarakterisao je taj napad kao "po prirodi teroristički".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније