Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Beta ]

14. 02. 2017. 11:57 >> 11:31
1

EPIDEMIJA EBOLE

Tri odsto zarazilo 61 odsto pacijenata

U epidemiji ebole u Zapadnoj Africi 2014. i 2015. godine, samo oko tri odsto inficiranih osoba bilo je odgovorno za zarazu 61 odsto pacijenata, navodi se u zaključcima istraživanja koje je objavila Američka akademija nauka.

Ovi "super prenosioci" infekcije imaju važnu ulogu pošto mogu da doprinesu sprečavanju izbijanja novih epidemija, navodi se u studiji koju su sproveli naučnici sa univerziteta Prinston i Oregon, Londonske škole za higijenu i tropske bolesti i Američkog instituta za zdravlje.

Utvrđeno je da su određene starosne grupe bile većinom odgovorne za širenje zaraze.

Da su oni identifikovani na vrijeme, kako se navodi, bila bi spriječena zaraza dvije trećine inficiranih.

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, od epidemije ebole koja je izbila 2014. umrlo je 11.310 ljudi. Više od 28.600 je bilo zaraženo.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније