Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

09. 02. 2013. 14:45 >> 14:44

OD SJUTRA GODINA ZMIJE

Peking pust uoči proslave Kineske Nove godine

Ulice Pekinga danas su gotove prazne, pošto je veći dio stanovnika glavnog grada Kine otputovao uoči večerašnjeg dočeka Kineske Nove godine.

U Pekingu živi 20 miliona ljudi, a oni koji su pred večerašnje slavlje ostali u tom gradu danas koriste rijetku mogućnost da se prevezu od jednog do drugog dijela grada bez zastoja. Osim toga, podzemna željeznica danas je neuobičajeno pusta, navodi agencija Sinhua.

 

Prema zvaničnim podacima, od 26. januara iz Pekinga je vozovima otputovalo 5,5 miliona, avionom 2,7 miliona ljudi, a registrovano je 700.000 autobuskih odlazaka autubusom na duge destinacije.

Velike gužve očekuju se i na autputevima, i zbog toga što su vozila sa sedam ili manje sjedišta ove godine tokom Kineske Nove godine oslobođena plaćanja putarina.

Od sjutra počinje kineska Godina zmije koja smjenjuje Godinu zmaja koja je počela 23. januara 2012.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније