Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Objavio: O.Z. ]

19. 02. 2017. 09:59 >> 09:35

ČETVORO SJEVEROKOREJANACA

Pobjegli nakon smrti Kim Džong Nama

Malezija traga za još četvoricom osumnjičenih državljana Sjeverne Koreje koji su napustili zemlju isti dan kada je i Kim Džong Nam, polubrat sjevernokorejskog lidera Kim Džong Una preminuo na aerodromu.

Zamjenik načelnika malezijske policije objavio je na konferenciji za medije identitet četvoro osumnjičenih. On je, takođe, prikazao fotografije dvojice Sjevernokorejanaca čiji identiteti nisu otkriveni, ali i za njima je pokrenuta potraga zbog sumnje da su povezani s navodnim ubistvom Kim Džong Nama, prenosi Anadolija.

Kim Džong Nam je preminuo u ponedjeljak nakon što mu je iznenada pozlilo na aerodromu u Kuala Lumpuru. Zatražio je medicinsku pomoć, a službenici koji su mu je pružili kažu da im je prije nego što je umro rekao da je napadnut hemijskim sprejom. On je preminuo u kolima hitne pomoći na putu ka bolnici.

Malezijska policija je objavila da su četiri osobe uhapšene zbog povezanosti sa njegovom smrću.
Prva osumnjičena, koja je posjedovala vijetnamske dokumente, uhapšena je u srijedu u trenutku kada je pokušala da se ukrca na let za Vijetnam.

Druga osumnjičena posjedovala je indonežanske isprave, koje su trenutno na provjeri. Obje su identifikovane pomoću televizijskih snimaka na aerodromu u Kuala Lumpuru.

Osim njih dvije, u srijedu veče priveden i državljanin Malezije, za kog se vjeruje se da je bio partner druge osumnjičene, te državljanin Sjeverne Koreje.

Kim Džong Nam je najstariji sin bivšeg sjevernokorejskog lidera Kim Džong Ila. U Sjevernoj Koreji nema nikakvu titulu jer je rođen u vanbračnom odnosu bivšeg lidera sa južnokorejskom glumicom Sung Hae Rim.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније