Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

19. 02. 2017. 11:34   >>  11:10

INTERVJUIŠE KANDIDATE

Tramp bira savjetnika za nacionalnu bezbjednost

Dan poslije mitinga u stilu svoje predizborne kampanje, američki predsjednik Donald Tramp danas će se okrenuti biranju novog savjetnika za nacionalnu bezbjednost.

Tramp koji provodi vikend u svom privatnom klubu na Floridi planira da provede današnji dan intervjuišući najmanje četiri potencijalna kandidata za to mjesto, upražnjeno poslije iznuđene ostavke Majkla Flina.

Među predviđenim da razgovaraju o tom mjestu s predsjednikom SAD u Mar-a-Largu na Floridi, su njegov sadašnji savjetnik, general u penziji Džon Bolton, nekadašnj ambasador SAD u Ujedinjenim nacijama, general vojske H.R. Makmaster, i direktor američke vojne akademije Vest Point general Robert Kazlen.

Portparol Bijele kuće Šon Spajser rekao je da bi moglo da bude još sastanaka u vezi tog mjesta, upražnjenog početkom protekle nedjelje.

Očekuje se takođe da će danas Tramp imati telefonske razgovore sa nekoliko stranih zvaničnika i održati sastanak o zdravstvenoj politici.

Tramp je juče djelovao kao da se vratio u predizbornu kampanju na velikom skupu pred hiljadama pristalica u avionskom hangaru u Melburnu, na Floridi. Tu je ponovio svoja predizborna obećanja o izgradnji zida duž granice s Meksikom, o smanjenju propisa i otvaranja radnih mjesta, i nastavio napade na medije, sve uz bučnu podršku svojih pristalica.

Tramp im je rekao da želi da govori "bez filtera lažnih vijesti".

Tramp je takođe obećao da će "u roku od narednih nekoliko dana uradti nešto" oko imigracionog ukaza koji mu je blokiran u sudovima.

"Mi ne odustajemo, mi nikad ne odustajemo", rekao je Tramp.

On je rekao da mediji lažno izvještavaju o funkcionisanju Bijele kuće i da sve funkcioniše glatko i da je on "naslijedio jednu ogroman nered".

Flin je podnio ostavku na Trampov zahtev prošlog ponedjeljka poslije otkrića da potpredsjedniku SAD Majku Pensu nije rekao istinu o svom razgovoru o sankcijama s ruskim ambasadorom u SAD prije no što je Tramp preuzeo dužnost. Tramp je na konferenciji za štampu prošlog četvrtka rekao da je razočaran kako se Flin ponašao prema Pensu, ali da ne vjeruje da je Flin učinio bilo šta loše time što je razgovarao s Rusima.

Trampov prvi izbor da zamijeni Flina, viceadmiral u penziji Robert Hauard odbio je ponudu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније